Cukkinis penne

Itt a nyár, így lehetőségünk van friss zöldségekkel dolgozni. És egyben bebizonyíthatjuk, hogy a zöldséges tésztaételek semmivel nem rosszabbak, mint hússal készült társaik, sőt……

Hozzávalók:

  • 2 db zsenge cukkini (hogy a héja ne legyen keserű)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • só, bors, csilli, ételízesítő magyarul Vegeta
  • 1 dl tejszín (30% vagy házi tejszín)
  • reszelt Grana Padano vagy Parmezan

A hagymát, paprikát apróra vágom és megdinsztelem. A végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát.

Sóval, borssal, csillivel ízesítem. Míg készül az alap, addig a cukkíniket legyalulom olyanra, mint a tököt a főzelékhez.

Amikor a hagyma üveges, akkor hozzáadom a lereszelt cukkinit. A végén tejszínt öntök rá.

Az így kapott ragut összekeverem a kifőtt penne tésztával.