Itt a nyár, így lehetőségünk van friss zöldségekkel dolgozni. És egyben bebizonyíthatjuk, hogy a zöldséges tésztaételek semmivel nem rosszabbak, mint hússal készült társaik, sőt……
Hozzávalók:
- 2 db zsenge cukkini (hogy a héja ne legyen keserű)
- 2 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- só, bors, csilli, ételízesítő magyarul Vegeta
- 1 dl tejszín (30% vagy házi tejszín)
- reszelt Grana Padano vagy Parmezan
A hagymát, paprikát apróra vágom és megdinsztelem. A végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát.
Sóval, borssal, csillivel ízesítem. Míg készül az alap, addig a cukkíniket legyalulom olyanra, mint a tököt a főzelékhez.
Amikor a hagyma üveges, akkor hozzáadom a lereszelt cukkinit. A végén tejszínt öntök rá.
Az így kapott ragut összekeverem a kifőtt penne tésztával.