Egyik nagy kedvencem a Cannellloni. Ez egy kb. 2 cm átmérőjű tésztacső, amely hasonlóan a Lasagne-hez sütőben készül.


Ezt szoktam megtölteni spenótos, gombás ricottával.

Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 25 dkg gomba
- 20 dkg ricotta
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 darab chilli
- ízlés szerint: bors, bazsalikom (zöld élő levelek)
- olasz fűszerkeverék
- kis doboz sűrített paradicsom
- 1 doboz darabos paradicsom konzerv paradicsomlében
- 10 dkg reszelt sajt

Töltelék:
A vöröshagymát a gombával megdinsztelem oliva olajon. A dinsztelés végén, teszem bele az apróra vágott fokhagymát, és chillipelyhet. Amikor ez elkészült, hozzáadom a blansírozott spenótot és a ricottát. Együtt párolom a tölteléket és fűszerezem a bazsalikom levéllel, kevés őrölt borssal és sóval.
Amikor kihűlt a töltelék, akkor kávéskanállal beletöltöm a csövekbe a tölteléket. A betöltött cannellonikat cseréptálba teszem. A paradicsom sűrítményt és a darabos paradicsomot 2 dl vízzel hígítom és befűszerezem az olasz fűszerkeverékkel, majd ráöntöm a betöltött cannellonira. Reszelt sajttal szórom meg a tetejét, és sütőben 175 fokon 45 percig sütöm.







