Cannelloni

Egyik nagy kedvencem a Cannellloni. Ez egy kb. 2 cm átmérőjű tésztacső, amely hasonlóan a Lasagne-hez sütőben készül.

Ezt szoktam megtölteni spenótos, gombás ricottával.

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg ricotta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 darab chilli
  • ízlés szerint: bors, bazsalikom (zöld élő levelek)
  • olasz fűszerkeverék
  • kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz darabos paradicsom konzerv paradicsomlében
  • 10 dkg reszelt sajt

Töltelék:

A vöröshagymát a gombával megdinsztelem oliva olajon. A dinsztelés végén, teszem bele az apróra vágott fokhagymát, és chillipelyhet. Amikor ez elkészült, hozzáadom a blansírozott spenótot és a ricottát. Együtt párolom a tölteléket és fűszerezem a bazsalikom levéllel, kevés őrölt borssal és sóval.

Amikor kihűlt a töltelék, akkor kávéskanállal beletöltöm a csövekbe a tölteléket. A betöltött cannellonikat cseréptálba teszem. A paradicsom sűrítményt és a darabos paradicsomot 2 dl vízzel hígítom és befűszerezem az olasz fűszerkeverékkel, majd ráöntöm a betöltött cannellonira. Reszelt sajttal szórom meg a tetejét, és sütőben 175 fokon 45 percig sütöm.